Jistě, pokud sleduji křivku výkonu/kroutícího momentu, vždy bude výkon ve vyšších otáčkách. Smysl úprav je zvednout křivku i v nižších otáčkách to znamená udělat ji co nejvíce plochou.
Točivý výkon a to i v nízkých otáčkách se samozřejmě vylepší KN filtrem a především laďáky. Ještě lepších hodnot se dosáhne přetryskováním
(Dynojet) a seřízením na motorové brzdě. Další možnost u Šedivek poháněných řetězem je vyměnit řetěz za řemen, aby docházelo k menším ztrátám, ale tam výrobce kitu zvyšuje rychlost a ne výkon na zadním kole. Zvýšení výkonu nějakými drastickými úpravami bych rozhodně nedoporučoval. Další stupeň zvýšení výkonu představuje opatření si motocyklu s větším obsahem, pokud to neudělat hned.
Pokud se ti líbí jiný model o vyšším obsahu, porovnej si jeho cenu s cenou svého motocyklu plus cenu úprav a pak se rozhodni. Stejně drtivá většina lidí přejde na větší motocykl. Alespoň z VT600 na VT750 a z VT750 na VT1100 (či VTX1300) to platí určitě. U VT1100 na VTX1300 to je již diskutabilní.
Kdysi jsem byl v DK Racing ještě když sídlili v Podolí. Měl jem na své tehdy VT750C r.v.98 vše originál. Tam se na mašinu jedním okem od dveří podívali a řekli mi v dobrém, že to kompletní přetryskování (spolu s laďáky a KN filtrem) u téhle mašiny za ty peníze nestojí. Měli pravdu, jako jednorázová investice. Stejně se na motce časem objevil KN filtr a pak i laďák. Zlepšení bylo znát i v nižších otáčkách, kdy jsem byl schopen řadit dříve. Člověk si k své motce vybuduje vztah a tak časem, postupně stejně udělá na ní to co chce.