Ahoj mám VT1100 r.v.94. Poradi mi někdo jestli jdou rozebrat zadní tlumiče????.Podle všeho v nich nemam olej a netlumi mi to,jen co podrží pružiny.A tet nevím zda se dají opravit a nebo jestli mam šetřit na nové.
Zadní tlumiče ofiko rozebrat nejdou. Ale jsou tu nejméně dvě firmy ( mohu někde dohledat ). které to umějí a píšou že udělají "repas" to znamená všechna střeva nová, ale cena je v podstatě stejná jako bys koupil nové Hagony, které se běžně montují jako náhrada originálů. Já tam mám "zatím" ( už rok .-)) namontované z VT 750. Ale jsou delší. U té náhrady musíš řešit jen uchycení a délku. Váhově jsou na tom většinou stejně. Teda pokud nejsi zastánce pouze originálu. V Hondě origoš je tuším kus za 11 000 Kč.
Nevím ale zadní tlumiče nejsou věc která by odcházela a jsi asi druhý který to řeší. Vůbec bych se toho nebál, změř dýlku, průměr obtelefonuj to a můžeš jezdit. Ten odkaz na tipmoto bych prověřil, za to nic nedáš. J.C.
Tlumiče opravdu rozebrat nejdou,měl jsem je u motokrosařů a ti mi to potvrdili. Podívej se na Ebay,tamjsou pěkný kousky za rozumný peníze,taky jsem je tam kupoval...
Všichni jsme jen pasažéři,tak si užívejme jízdu.....
Castrol NEBRAT, Sunoco a Mogul,dodá sílu do gul!
Je to tvoje věc, ale já bych tam dal origo tlumiče. Až to jednou budeš prodávat vyhneš se zbytečným pochybnostem a kvalita dílů hondy je neoddiskutovatelná. To že odejde tlumič bych řekl že může být klidně tím že si předchozí majitel zkoušel jak to jezdí v lese nebo na polních cestách. Origo tlumiče jsou poměrně dost tuhý a určitě jim tvrdý nárazy moc nesvědčí. J.C.